Diakoniatyö

diakoniakuvia 007

Diakoniatyö on työtä eri-ikäisten ja monessa eri elämäntilanteessa olevien ihmisten parissa. Se on lähimmäisenrakkauden osoittamista ihmisen rinnalla kulkien. Diakonian tehtävänä on myös kannustaa ihmisiä kristilliseen palvelutyöhön ja luoda keskinäistä yhteyttä ennalta ehkäisten syrjäytymistä ja eristäytymistä. Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella asioistasi (yksinäisyys, taloudelliset ongelmat, suru, sairaudet, työttömyys jne.) aina luottamuksellisesti ja tarvittaessa asioiden hoitamiseen pyydetään aina sinun lupa.

DIAKONIATYÖNTEKIJÄN VASTAANOTOLLE VOIT TULLA:

Ma ja ti klo 9.00 -10.30 tai erikseen sovitulla ajalla, p. 03-475 2630

Diakoniatoimisto on seurakuntatalossa, Rantatie 9, 34800 Virrat

Diakonissa Elina Ahopelto: p. 044-275 1629, etunimi.sukunimi@evl.fi

Diakonissa Annikki Mönkäre: p. 044-275 1630, etunimi.sukunimi@evl.fi

TYÖNJAKO:

Elina Ahopelto:

Torppakylä, Ilomäki, Ohtola, Killinkoski, Kotala, Mantilo, Monoskylä, Hauhuu, Siekkinen, Jäähdyspohja, Sipilä, Herranen, Asunmaa, Mattila, Kaarre Liedenpohja

Erityisvastuualueet: kehitysvammatyö, näkövammaiset, päiväpiirit, lounaskohtaaminen

Annikki Mönkäre:

Härkönen, Koronkylä, Vaskivesi, Havanka, Vaskuu, Kurjenkylä, Peltoperä, Seinäjärvi, Rantakunta, Äijänneva

Erityisvastuualueet: kuulovammaiset, mielenterveystyö, nuorten diakoniakasvatus, diakoniapiiri ja

Yhteiset vastuualueet: Yhteisvastuukeräys, omaishoitajat, vanhukset, kotikäyntityö, diakoniatoimikunnat, hartaudet, syntymäpäiväkäynnit, rippikoulutyö, sururyhmä

Diakoniatyön toimintatiimi

Herranen Reijo, pj, kirkkoneuvoston kummi

Aho Irja

Jartte Tuula

Koivulampi Arto

Kuurila Kaarina

Leppänen Reine

Luodes Pentti

Niemelä Erja

Numminen Paula

Raivio Kerttu

Vehmas Jorma

Diakoniatyöstä vastaava pappi: Jukka Taskinen

Taloudellinen auttaminen seurakunnassa

Taloudellinen apu on osa diakonista apua ja tukea. Tukeen ja ohjaukseen ovat oikeutettuja henkilöt, joita on kohdannut odottamaton kriisi. Diakoniatyöntekijät ovat saamistaan tiedoista vaitiolovelvollisia. Avustus on tarkoitettu tilapäiseen hätään ja on kertaluontoista. Avustusanomusta tehtäessä selvitetään hakijan henkilöllisyys, osoite, taloudellinen tilanne sekä avun hakemisen syy. Hakijan tulee esittää asianmukaiset tositteet. Taloudellisissa vaikeuksissa voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään. Työntekijä tai diakoniatiimi harkitsee avustukset tapauskohtaisesti, jotta apu menisi sinne missä sitä eniten tarvitaan.

Lisää tietoa diakoniatyöstä löytyy kirkon internetsivuilta, klikkaa linkkiä alla. Linkki avautuu uuteen ikkunaan/välilehteen. http://sakasti.evl.fi/diakonia

VAPAAEHTOISTYÖ

Diakoniatyö kuuluu kaikille! Vapaaehtoistyö on diakoniatyön ydinjuttu! Diakoniatyöntekijän rinnalla kulkee joukko innokkaita talkoolaisia, diakoniapiiriläisiä, ryhmänohjaajia, yhteisvastuukerääjiä ja kylien diakoniatoimikuntalaisia. Voit tutustua yhteisvastuukeräykseen www.yhteisvastuu.fi Sinulla on mahdollisuus tulla seurakuntamme vapaaehtoistoimijaksi myös kylien diakoniatoimikuntien kautta. Ota siis yhteyttä diakoniatyöntekijöihin, niin varmasti löydämme juuri sinulle sopivan tehtävän. Diakoniatyön vastuuryhmä suunnittelee, toteuttaa ja arvioi diakoniatyötä.